Ślimaki z Puglii - Ślimaki z Puglii
Mowa o ślimakach z gatunku Helix Aperta z charakterystycznym białym operculum. To bardzo poszukiwany ślimak, uważany za pyszny przysmak w całej Apulii i składnik wielu tradycyjnych potraw. Jedna z najpopularniejszych wariacji jest następująca: ślimaki należy umyć, zdjąć operculum i namoczyć w wodzie. W garnku podsmażamy dużą ilość pokrojonej w plastry cebuli na oliwie z oliwek extra virgin; następnie dodajemy sól, pieprz, dobrze odsączone ślimaki i kilka liści laurowych. Gotujemy na dużym ogniu, a gdy oliwa zacznie ponownie wypływać na powierzchnię, wlewamy szklankę różowego wina i pozwalamy mu odparować. Doprawić solą i podawać na gorąco.
CECHY PRODUKTU I WARUNKI SPRZEDAŻY
Ślimaki 100% naturalne, już oczyszczone i przygotowane, gotowe do spożycia
Okres wyprzedaży: dostępne przez cały rok
Pakowane w kartony po 1 kg do 5 kg.
Minimalne zamówienie: 500 kg